Jos - 65 jaar
Alle huizen en gebouwen vangen zonne-energie op via dakpannen of oudere systemen
In de trottoirs (accu’s?) wordt die energie opgeslagen voor later gebruik en om auto’s en andere vervoersmiddelen op te laden. Individuele laadpalen zijn weer verdwenen uit het straatbeeld in de stad. Er is geen vervoer in de stad dat nog gebruik maakt van fossiele brandstoffen. De opgewekte energie zorgt er ook voor dat geen enkel gebouw nog op gas kookt of verwarmt.
Woningen worden steeds meer geconcentreerd in het centrum, tussen de ringbanen. Daarbuiten overheerst het groen.
Regenwater wordt efficiënt opgevangen en water wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Nieuwbouwwoningen zijn uitgerust met eigen ondergrondse watervoorraadtanks, gevuld met hemelwater.
Distributieverzamelpunten staan aan de rand van de stad. Binnen de ringbanen zijn depots waar bestelde goederen door iedereen afgehaald kunnen worden.
Winkels zijn er voor etenswaren en goederen die persoonsspecifiek zijn (zoals kleding en schoeisel) of waarvan je vooral door zien, ruiken en/of voelen de kwaliteit kunt bepalen.
Bevoorrading van deze winkels en de horeca gebeurt vanuit de depots aan de rand van de stad, niet per leverancier een lading maar leveringen gegroepeerd naar afzetgebied én uitsluitend met elektrisch vervoer.
Bestuur van de stad heeft en werkt vanuit een lange-termijn visie die gericht is op een beleid dat goed is voor het milieu én de mensen.
Het aantal 80+ ers zal in die tijd verdubbeld zijn op een bevolking die nagenoeg even groot zal zijn. Die hebben andere woningen en woonvormen nodig waarbij zorg dichtbij wenselijk is, zowel voor de oudere mens als voor een efficiënte, bemensbare en betaalbare zorg.
Tevens is allang duidelijk geworden dat bij een alsmaar groeiende wereldbevolking er meer ruimte moet zijn voor een waardig zelfgekozen levenseinde bij een voltooid leven. Aan de rand van de stad zijn hier faciliteiten voor.