Spring naar inhoud
logo

Tilburg 2050

Programma

Wil je meedenken over de toekomst van Tilburg? De komende periode gaan we op verschillende manieren het gesprek met de stad en de dorpen organiseren.

Het jaar 2050 is nog heel ver weg. Maar zo'n blik op de toekomst is belangrijk, want dat helpt ons om nu slimme keuzes te maken. Daarom dagen we je uit om met ons mee te denken over Tilburg in 2050.

Hieronder lees je wat we allemaal gaan doen dit jaar. Denk je met ons mee? 

Hoe kun je meedenken over de toekomst van Tilburg?

Je kunt op verschillende manier met ons meedenken over de toekomst van Tilburg. Hieronder vind je het programma. Wil je direct meedenken? Ga naar het online vragenformulier en deel je toekomstdroom.

15 mei - Lezing 5

Gedragsverandering met Peter Achterberg

22 april - 3 juni

Inzage concept-NRD

19 juni - Eindlezing

Slotlezing met Kim Putters

Lezingenreeks

Wat voor stad willen én kunnen we zijn in 2050? Om die vraag te beantwoorden, organiseren we een aantal lezingen. Experts vertellen hoe zij naar de toekomst kijken, en gaan daarover met het publiek in gesprek. Iedereen is welkom. Lees meer

Vantoen-naartoekomst wandelingen

Tilburg verandert voortdurend. Samen met de Stadsgidserij Tilburg organiseren we een aantal stadswandelingen. We vertellen over het  verleden, we zien het heden, en we stellen ons samen de toekomst voor. Wandel je met ons mee?

Maak de toekomst!

2050 is ver weg en daarom best ongrijpbaar. Daarom vragen we kunstenaars om de toekomst te verbeelden. Zo brengen we de toekomst wat 'dichterbij'. Maar we zijn ook benieuwd naar jouw creativiteit! Hoe zou jij de toekomst verbeelden?

De wijk in!

In het voorjaar bezoeken we de wijken en dorpen. Je kunt ons tegenkomen op straat, langs het voetbalveld, in het buurthuis of voor de (super)markt. We gaan graag met je in gesprek om te horen hoe jij naar de toekomst van Tilburg kijkt.

Ketenpartnersessies

Maatschappelijke organisaties en (professionele) partners hebben hun eigen kijk op de toekomst. In een aantal sessies gaan we met hen om tafel om het gesprek over de toekomst van Tilburg te voeren.

Ontwerpateliers

We nodigen inwoners en professionals uit om samen met ons te komen bouwen aan de stad! In het Paleisje is een ruimte om aan de hand van allerlei kaartmateriaal samen te brainstormen over hoe de stad eruit zou moeten zien in 2050.

The Wake Up Hub

Studenten hebben gewerkt aan een totaalervaring, om het gesprek over de toekomst van Tilburg in 2050 met jongeren te kunnen voeren. Het concept The Wake Up Hub is het resultaat van de crossoverlabs met Fontys.

Gericht gesprek

We gaan in gesprek met 14-, 24- en 49- jarigen om samen naar de toekomst kijken. Want in 2050 zijn zij 40, 50 en 75 jaar oud. Hoe zien zij zichzelf dan wonen, werken en leren, leven en recreëren? 
 

Website

Wil je op een laagdrempelige manier over de toekomst van Tilburg meedenken? Vul dan het online vragenformulier in: Deel je toekomstdroom.Of laat jouw reactie achter op de pagina met alle toekomstdromen.

Login om verder te gaan



Cancel